top of page

Ville Salonen

Tenori

Porilaissyntyinen tenori Ville Salonen on esiintynyt monipuolisesti teatterin eri muodoissa; oopperassa, operetissa, musikaalissa, puhe- ja TV -teatterissa. Hän on valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulun Musiikkiteatterin koulutusohjelmasta. Ville Salonen tuli Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 2004 2. sijalle. Ville Salonen on tullut tutuksi erityisesti erilaisissa syvällistä ja monipuolista näyttelijäntyötä vaativissa nuorten miesten tenorirooleissa ja kokonaisnäyttämöllistä ilmaisua edellyttävissä lastenoopperarooleissa. Hän nauttii myös muista musiikkiteatterin tyylilajeista, operetista ja musikaalista. Salosen repertoaariin kuuluu mm. yli 80 rooliaja 14 oopperan kantaesitystä, näissä kaikissa teoksissa on yritetty uudistaa perinteistä oopperailmaisua tuomalla mukaan uusia elementtejä ja löytää oopperalle näin uusia yleisöjä.


Viimeaikaisia teoksia ovat mm.  Bernsteinin Candide -operetin Suomen kantaesitys, jossa Ville Salonen lauloi nimiroolin. Tämä siis Vaasan oopperassa Jorma Uotisen ohjauksena. Teos oli arvostelu- ja yleisömenestys.  'International Festival Music of Love -syysfestivaalilla Pietarissa Tshaikovskin ooppera Jevgeni Onegin, Salonen lauloi Lenskin roolissa. Wagnerin Mestarilaulajat Suomen Kansallisoopperassa Salonen oli Oppipoikana ja Ferrandon roolissa Mozartin Cosí fan Tutessa Anselmi Hirvosen ohjauksessa. Kesällä Saaristo-oopperan Gabriel, tule takaisin! jatkoi saaristokiertuettaan. Operetteja on tällä hetkellä ohjelmistossa Kalmanin Mustalaisruhtintar ja Hôtel Paris. Lastenoopperat Kahlekuningas ja Karkuri, Vickan & Väinö, KadosKissa ja  Hopeinen Lusikka, jotka kiertävät myös  ympäri Suomea. 

Vuonna 2019 tulossa on kaksi operettia: Straussin Wieniläisverta ja Lehárin Giuditta. Oopperoita on ohjelmistossa ainakin Bizet’n Carmen ja Poulencin Les Mamelles de Tiresias.

Salonen toimii Opera BOXin johtajana Aleksanterin teatterissa.

ville salonen.jpg
bottom of page