top of page

Reetta Haavisto

Sopraano

Reetta Haavistoa ovat opastaneet laulajanuralle ensin Raija Kemppainen ja muuttaessaan synnyinkaupungistaan Porista Helsinkiin opiskelemaan laulupedagogiikkaa, opastajana hänellä oli Juha Karvonen ja Pirkko Törnqvist-Paakkanen. Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa opiskellessaan ja siitä eteenpäin tiennäyttäjänä on ollut oopperalaulaja Irja Auroora. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan mm. Monica Groopin, Jorma Hynnisen, Barbara Bonneyn ja Martin Katzin johdolla.


Menestystä Haavistolle on tullut erityisesti Lied-musiikissa. Hän voitti 2007 pianisti Sanni Antikaisen kanssa Kokkola Lied Competition -kilpailun nuortensarjan. Hän oli myös kesällä 2008 Poleeni liedpianisti-kilpailun voittajan Juho Alakärpän laulajana. Kesällä 2008 Haavisto oli Timo Mustakallio -laulukilpailun finalisti ja kesällä 2009 hänet palkittiin kolmannella palkinnolla Kangasniemen laulukilpailussa. 2010 tammikuussa hän lauloi Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun finaalissa saavuttaen erikoispalkinnon. Keväällä 2015 Lied osaaminen huomioitiin jälleen kansainvälisissä Lions laulukilpailuissa Gut Immling Oopperafestivaaleilla Saksassa. Haavisto on esiintynyt useiden suomalaisten ja ulkomaisten orkesterien solistina mm. Bernin sinfoniaorkesteri, Kuopion Kaupunginorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Porin kaupunginorkesteri, Tromsøn kamariorkesteri, Bakun kaupunginoopperan orkesteri, Helsinki Sinfonietta. Joulukuussa 2016 hän lauloi Helsingin Koomisen oopperan avajaisgaalassa Zemlinskyn Lyyrisen sinfonian sopraano soolon Leif Segerstamin johdolla.


Tammikuussa 2012 Haavisto debytoi Suomen Kansallisoopperassa Madama Cortesenroolissa G. Rossinin oopperassa Matka Reimsiin. Syksyllä 2013 hän esiintyi Suomen Kansallisoopperassa Norinan (Don Pasquale) ja Liùn (Turandot) rooleissa. Kesällä 2014 Haavisto debytoi Savonlinnan oopperajuhlien uutuusproduktiossa (Aulis Sallinen: Kullervo) Sisaren roolissa. Kaudella 2015-2016 hän lauloi Donna Elviran roolin Jyväskylän alueoopperassa. Haavisto lauloi Richard Straussin oopperan Arabellanimiroolin Aino Ackté festivaaleilla keväällä 2017, Bertan (Sevillan Parturi) Opera Boxin tuottannossa Aleksanterin teatterissa ja viimeisimpänä rooleina Kukko ja Närhioopperassa Ovela Kettu Suomen Kansallisoopperassa 2017. Syksyllä 2017 Reetta Haavisto debytoi Mariinsky-teatterissa.

Reetta haavisto.jpg
bottom of page