top of page

Karoliina Laurila-McLoud

Mezzosopraano

Mezzosopraano Karoliina Laurila on säännöllisesti konsertoiva laulaja ja monipuolinen musiikin ammattilainen. Laurilan ääni on suuri lämminsävyinen matala mezzo, joka sopii hyvin sekä alttotehtäviin että tarvittaessa dramaattisempiin mezzotehtäviin. Laulun ammattiopintojaan hän on suorittanut Tampereen konservatoriossa 1996-2002 että Sibelius-Akatemiassa 2002-2008 ja lisäksi hän on opiskellut ensimmäisenä suomalaisena laulajana Pietarissa Mariinsky-teatterin nuorten laulajien akatemiassa vuosina 2004-2006. 

Hänen pitkäaikaisimmat opettajansa ovat Heini Vettenranta, Raija Roivainen (Tampereen konservatorio), Marjut Hannula (Sibelius-Akatemia), Grayr Khanedanyan (Mariinskyn akatemia) sekä Kai Valtonen, joka on hänen nykyinen opettajansa. Lisäksi Laurila on opiskellut liedmusiikkia Ilmo Rannan, Collin Hansenin, Gustav Djupsjöbackan ja Larissa Gergievan johdolla sekä täydentänyt lauluopintojaan Mati Palmin, Vladimir Atlantovin, Jelena Obraztsovan, Ileana Cotrubasin, Udo Reinemannin ja Ryszard Karczykowskin mestarikursseilla.

Hän on opiskellut näyttelijäntyötä, tyyliliikuntaa ja balettia Sibelius-Akatemiassa ja näiden lisäksi Mariinsky-teatterin akatemiassa The Stanislavski method of acting techniques, klassisen musiikin tanssityylit ja miekkailu.

Karoliina Laurila on laulanut useita rooleja Helsingissä ja maakuntaoopperoissa. Hän on esiintynyt Karjalan sinfoniaorkesterin, Joensuun kaupunginorkesterin ja Seinäjoen kaupunginorkesterin solistina, työskennellyt Gennady Tchernovin, Hannu Norjasen, Nils Schweckendiekin, Kari Kropsun, Kyösti Haatasen ja Vytautas Lukociuksen kanssa ja konsertoinut eri puolella Suomea, Venäjällä ja Itävallassa

Oopperatyö

G. Menotti: Vanhapiika ja varas / Vanhapiika

P. Tsaikovski: Evgeni Onegin / Olga (Stud)

W.A. Mozart: Taikahuilu / 3. nainen

P. Mascagni: Cavalleria Rusticana / Lola

J. Offenbach: Hoffmannin kertomukset / Äidin ääni

V. Ullmann: Der Kaiser von Atlantis / Trommler

H. Purcell: Dido ja Aeneas / Velho

J. Strauss: Mustalaisparoni (operetti) / Czipra

T. Pylkkänen: Sudenmorsian / Valber

T. Pylkkänen: Bathseba Saarenmaalla / Vana-Kai

G. Verdi: Aida / Amneris (Lyhennetty versio)

A. Dvorak: Rusalka / Jezibaba

G. Bizet: Carmen / Carmen

G. Verdi: Aida / Amneris (Stud)

P. Mascagni: Cavalleria Rusticana / Mamma Lucia

N. Rimsky-Korsakov: Kashchey Bessmerniy / Kashcheyevna

Tulevia rooleja:

R. Wagner: Reininkulta / Erda (Stud)

R. Wagner: Siegfried / Erda (Stud)

R. Wagner: Reininkulta / Fricka (Stud)

E. Humperdinck: Hänsel und Gretel / Die Knusperhexe

R. Strauss: Ariadne auf Naxos / Dryad

61861623_1217713825068637_91511603823399
bottom of page