top of page
Ring lyhyt.jpg

Uotisen Ring Poriin!

Suomalaisen tanssin legenda, professori Jorma Uotinen ohjaa synnyinkaupungissaan Porissa säveltäjä Richard Wagnerin uuden "Nibelungin sormus" -tetralogian vuosina 2024-2028 säveltäjä Jonathan Doven ja ohjaaja Graham Vickin runsaasti kiitosta saaneena sovituksena. . Orkesterina toimii Pori Sinfonietta ja koko syklin johtaa kapellimestari Jonas Rannila.

“Ring tullaan näkemään myyttisenä ja symbolistisena ohjauksena, jossa näyttämökerronta pysyy jatkuvassa liikkeessä” -kertoo ohjaaja Jorma Uotinen. “On harvinaista herkkua nähdä Sormus Porissa!”

Esityksiä suunnitellaan  Suomen  ehkä kauneimpaan ja vanhimpaan suomenkieliseen teatteritaloon, Porin teatteriin. Oopperafestivaalin esitykset ovat aina kesäkuussa, ennen juhannusta. Ensimmäisenä toteutetaan poikkeuksellisesti tetralogian toinen osa Valkyyria kesäkuussa 2024, sitä seuraavat Reininkulta yhdessä Valkyyrian kanssa 2025. Kesäkuussa 2026 esitetään Siegfried ja vuonna 2027 Jumalten tuho. Vuonna 2028 esitetään koko Nibelungin sormuksen 4 osaa. 

 “Olemme vihdoin löytäneet sovituksen, joka mahdollistaa Wagnerin upean mestariteoksen tuomisen Poriin. Meillä on nyt upeat elementit olemassa: Porin historiallinen keskusta, innostunut työryhmä ja Jorma Uotinen.”  Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Reetta Haavisto summaa. Maailmalla runsaasti tuotantoja (mm. Berliini, Pariisi, Lontoo, Birmingham, Saratoga) saanut Jonathan Doven Ring saa nyt ensi-iltansa Suomessa. Brittimedia on juhlinut versiota sanoilla “ihmeellinen“ ja “mestarillinen sovitus”.

Oopperat johtaa komeetan lailla noussut nuori kapellimestari ja myös Wagner-stipendiaatti Jonas Rannila. Visualisoinnista vastaavat Suomen kansallisteatterin lavastaja Kati Lukka ja puvustaja Tarja Simone. Koreografina toimii Pori Dance Companyn Riku Lehtopolku.

Nibelungin sormus tai lyhyemmin Ring on säveltäjä Richard Wagnerin neljästä oopperasta koostuva suurteos, johon säveltäjä loi libreton ja sävellyksen yhteensä 26 vuoden aikana (vuosina 1848-1874). Kokonaisuudessaan Ring esitettiin ensi kertaa Bayreuthin Wagner-musiikkijuhlilla elokuussa 1876.

Solistit ja lipunmyynnin alkamisajankohta julkaistaan myöhemmin. Festivaaleilla nähdään myös muita oopperoita ja konsertteja.
 

Richard Wagner: NIBELUNGIN SORMUS 2024-2028

sov. Jonathan Dove ja Graham Vick

Ohjaus JORMA UOTINEN

Kapellimestari JONAS RANNILA

Lavastus KATI LUKKA

Puvustus TARJA SIMONE

Koreografia ja ohjaajan assistentti RIKU LEHTOPOLKU

PORI DANCE COMPANY

PORI SINFONIETTA

oikeudet muutoksiin pidätetään

bottom of page