top of page

Aarne Pelkonen

Baritoni

Aarne Pelkonen (s. 1986) on suomalainen baritoni sekä lied-, oratorio- ja oopperalaulaja. Syksystä 2015 alkaen Pelkonen on ollut kiinnitettynä Oldenburgin oopperassa Saksassa, jossa hänen roolejaan ovat muun muassa Figaro Mozartin oopperassa Figaron häät.


Pelkonen valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014 Marjut Hannulan oppilaana. Hän on opiskellut laulua myös professori Thomas Quasthoffin, Thomas Hampsonin, Barbara Bonneyn ja professori Elisabeth Werresin johdolla. Liedmusiikkia hän on opiskellut Ilmo Rannan, Wolfram Riegerin ja Gerold Huberin johdolla.


Pelkonen on esiintynyt muun muassa Heidelberger Frühling -festivaalilla ja Wienin Musikvereinissa. Suomessa hän on konsertoinut Tapiola Sinfoniettan, Helsingin Barokkiorkesterin ja Tampere Filharmonian solistina. Elokuussa 2015 Pelkonen esiintyi Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin solistina Alban Bergin oopperassa Wozzeck. Vuonna 2013 ilmestyi Pelkosen ensiäänite, “Virsi” ja samana vuonna hän teki Yleisradion ensinauhoituksenaan Brahmsin Neljä vakavaa laulua.


Vuonna 2013 Pelkonen voitti Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun. Huhtikuussa 2015 Pelkonen voitti kolmannen kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun ensimmäisen palkinnon ja Ylen klassisen musiikin toimituksen myöntämän erikoispalkinnon. Hänet kutsuttiin samalla myös Leif Segerstamin johtaman Turun filharmonisen orkesterin itsenäisyyspäivän 6.1.2015 konsertin solistiksi. Pelkonen ja pianisti Juho Alakärppä ovat saaneet palkintoja kansainvälisissä liedkilpailuissa Berliinissä ja Enschedessä.

Aarne Pelkonen.jpg
bottom of page